10.24.2008

Gatavošanās Helō-vīnam pārsteigumu pilna

Mana pirmā Helō-vīna ballītes sapulce otrdien bija īsts manu spēju pārbaudījums. Sanācām visi kopā, lai sāktu spriest par saturu, taču izrādījās, ka ballītei nemaz nav zināma vieta, un pieejamais finansējums ir 200.000 VND (aptuveni 12 dolāri). Lieki piebilst, ka visi palikām uz pauzes. Ļāvāmies brīdi sašutumam un tad centāmies atgriezties pie darba.
Īstenība bija grūti tikt ar viņiem galā, taču kaut kā nonācām pie prātošanas, kur tad varam rīkot to pasākumu. Pie tam saņēmām ziņu, ka ierasties varētu ap 100 cilvēku, kas atkal visu sarežģīja. Mani māc šaubas, ka būs tik daudz cilvēku, taču… Manā grupā esošajiem vjetnamiešiem arī nav ideju, vai tiešām ballīte varētu būt tik apmeklēta, jo jauniešiem Helovīns ir kaut kas jauns, kaut kas nezināms. Tas pats attiecināms uz manā grupā esošajiem studentiem. Taču tā vietā, lai viņi paši izzinātu par šiem svētkiem vairāk, viņi lielākoties sapulcē paļāvās uz mani un Nikolu kā zinošiem un pieredzējušiem cilvēkiem. Manas kā līdera idejas tika pieņemtas pat tad, kad sajūsmu tās neraisīja. Tad man cauri galvai izskrēja doma – ārprāts, cik ļoti vārds LĪDERIS, šajā brīdī ir svarīgs un kādu atbildību tas uzliek pret vjetnamiešiem.
Pie tam puisis no loģistikas grupas konsekventi vēlējās dabūt ballītei nepieciešamo lietu sarakstu un informāciju par ballītes saturu jau tajā dienā. Tad es puisim pateicu, ka šī ir mūsu pirmā sanāksme, un šī brīža situācija skaidri parāda, ka viņš nevar saņemt pilnīgu sarakstu ar vajadzībām.
Taču neskatoties uz to, ka otrdiena bija vērtējama kā nosacīti melnā diena, sakārtoju savas domas uz ceturtdienas sanāksmi. Beigās biju gatava strādāt ar satura grupas dalībniekiem vjetnamiskā garā ar mazliet rietumniecisku rozīnīti. Kā tas izpaudās? Idejas uz galda cēlu es un Nikola, bet vērtējums tika prasīts no viņiem. Ja neatbildēja, pārprasījām un saņēmām atbildi. Beigās pat izdevās viņus iesaistīt brainstormingā, kādas spēlēs tomēr vēl varētu spēlēt, kas viņiem patiktu. Prieks, ka divus stundu laikā saturs tika uzradīts tāds, kāds patika arī viņiem. Telpas mums vēl joprojām nav, bet gan jau mēs kaut ko atradīsim. Cerams!

Nav komentāru: