10.14.2008

Gatavošanās mūsu pirmajai nodarbībai

Paralēli Hanojas un Vjetnamas kultūras iepazīšanai cītīgi ar Nikolu un vjetnamiešu puisi Dong strādājām pie jaunās nodarbības temata izvēles. Jāsaka, ka tematu izdomāt nebija viegli – grūti bija sabalansēt visu trīs līderu intereses, zināšanas un skatījumu par to, kādam tam gala rezultātam būtu jābūt. Taču mazliet pastiepjot deķīti uz vienu un otru pusi nonācām pie tēmas – Does 5 minutes mean 5 minutes for everybody? OR Communication and perception in intercultural teams.
Sapratām, ka jauniešiem ir nepieciešams apzināties, kādi ir pamatnosacījumi veiksmīgam grupas darbam kā tādam un ko tas maina, ja grupā ir kāds internacionālis. Temats nav viegls (to saprotam no projekta jauniešu daudzajiem, precizējošajiem jautājumiem jau tagad), taču domājam, ka izplānotās aktivitātes nodarbības laikā spēs viņiem un citiem atnākušajiem jauniešiem informāciju padarīt uztveramāku un daudz saprotamāku.
Par to kā mums būs gājis ziņošu jaunnedēļ, jo tajā pašā dienā, kad notiek nodarbība, mums būs jāpiedalās arī jauno organizācijas biedru apmācības seminārā. Mums būs jānovada iepazīšanās enerdžaizeris un jāizstāsta savs Vjetnamas kutltūršoka stāsts, kas jauniešiem būs jāatrisina. Būs interesanti!

Nav komentāru: