11.03.2008

Helō-vīnu atcēlām lietus un plūdu dēļ


Vēl 30. oktobra vakarā visa radošā Helō-vīna ballītes organizatoru grupa sanāca kopā, lai gatavotu dekorācijas 31. oktobra pasākumam un vienotos par pēdējiem sīkumiem attiecībā uz tā īstenošanu. Darbs pēc trim stundām bija paveikts – izgatavoti “viltus ķirbji” no plastmasas bumbām (īstu ķirbi grūti dabūt un citas alternatīvas maksā dārgāk) un izgriezti no papīra dažādi zirnekļi, spoki, kapu krusti, utt.. Pēc dekorāciju izgatavošanas aktivitātes ar patīkamu nogurumu devos mājās.
Nakts gan pienāca ar pārsteigumu – lielu lietu, kas ar nelieliem pārtraukumiem lija līdz pat vēlam rītam. Kad ap pusdienas laiku izgājām uz mūsu lielās ielas, šķita, ka neko īpašu jau tas lietus nav paspējis izdarīt. Taču tad lietus atkal sāka līt, un es saņēmu telefona zvanu ar domu par pasākuma atcelšanu. Vēlāk jau sazinājāmies un secinājām, ka viena daļa Hanojas slīkst lietū un pārvietoties vispār nav iespējams. Pasākumu atcēlām!
Taču tā vietā, lai skumtu, ka pasākums neīstenojās, es tomēr pie sevis priecājos. Man bija iespēja piedalīties visa procesa koordinēšanā un sagatavošanā. Šobrīd pietrūks jau tikai tas pēdējais, noslēdzošais posms – īstenošana. Manuprāt, uz visa kopējā fona tas ir sīkums. Sagatavošanās tomēr bija vesela mācību stunda par kultūras atšķirībām, izpratni kā lietas “pareizi” ir darāmas, kā efektīvi organizēt visas grupas darbu utt. Tā bija un ir jauna pieredze, kas prātā tiek filtrēta, analizēta un uzkrāta.

P.s.1. Privātā “Helō-vīna ballīte” gan notika pie mums mājās – visu dienu dzīvojām bez elektrības un domājām kopā ar Giang visādas smieklīgas blēņas par tēmu Helō-vīns.
P.s.2. Tiem, kuri bažās par manu drošību – ar mani viss ir labi.
P.s.3. Stāstu, kā mēs sestdien cauri lietum un plūdiem uz 60 km attālajām kāzām ar motorolleru braucām, es pataupīšu Latvijai.

Nav komentāru: