12.08.2008

Dalība HIV/AIDS dienā

Kaut kad nedēļas sākumā saņēmām ziņu, ka esam aicinātas piedalīties HIV/AIDS dienas organizēšanā, kopā ar vairākiem citiem starptautiskās nometnes dalībniekiem. Lai gan pēdējā brīža organizācija un piedāvājums, tomēr tas nav būtiski. Kāpēc gan nepiedalīties, ja var piedalīties?! Viena pozitīvisma pilna un konstruktīva darba diena, un visi vairāk vai mazāk ir gatavi nodarbībai. Vakarā pārcilāju galvā dienas notikumus un secināju, ka šajā reizē komanda darbojās kā komanda. Pilnīgi pārsteidzoši, ka nebija nekādas lielās domstarpības par saturu, izpildījumu, nebija tā, ka viens no visu vidus ar savām zināšanām grib izcelties, būt pārākumā… Vienkārši katrs darīja savu darbu un tas bija forši!
Taču šī gatavošanās HIV/AIDS dienai man deva čut-čut jaunas zināšanas. Es biju lielā šokā, ka biežākais HIV iegūšanas veids Vjetnamā ir kopīgās šļirces dalīšana ar narkotiku brāļiem. Savukārt apstiprinājās jau kaut kur iepriekš dzirdētais, ka seksuālā audzināšana skolā un mājās visbiežāk izpaliek. Un ir pārsteidzoši skumīgi uzzināt, ka cilvēks savos 19 gados nezina neko par to, kā lietot prezervatīvu, kas vispār ir HIV/AIDS.
Pati HIV/AIDS nodarbība bija laba. Lai gan vairāk bija gaidīta studentu auditorija, pie mums ieradās vidusskolēni. Iesildošās spēles jauniešus ļoti labi atraisīja.. (vjetnamiešu jaunieši un studenti ir īpatnēji ar to, ka viņiem visur vajag daudz interesantu, smieklīgu, traku utt. spēļu). Lomu spēles par HIV bija gan smieklīgas, gan daļēji parādīja, kā tas īstenībā reālajā dzīvē varētu notikt. Interesanti! To nevar atstāstīt, tas ir jāredz. Kopumā šķiet, ka diena ir izdevusies, un jaunieši guvuši vērtīgu informāciju.

Nav komentāru: