12.08.2008

International Volunteers Day

Svētdien notika International Volunteers Day*, kuras mērķis – popularizēt nevalstiskā sektora, tai skaitā brīvprātīgā darba, atpazīstamību un izpratni jauniešu vidū. Starp visām oficiālajām runām, kurās, piedodiet, neklausījos, bija iespēja aplūkot, kādas tad vēl jauniešu organizācijas darbojas Hanojā. Pārējā laikā mēs varējām baudīt spēles, mūziku, sarunas, mediju uzmanību un saules siltumu.
Dienas zelta frāze – jo vairāk laika pavadi kopā ar vjetnamiešiem, jo vjetnamiskāk sāc uzvesties! Lai gan tas skan ļoti abstrakti, tā tas vienkārši ir. Konkrēti šajā gadījumā vjetnamiska uzvešanās varētu nozīmēt darīt pilnīgi “neatbilstošas” lietas “ierastajai” rīcībai, ko citkārt vienkārši nedarītu; manāma nosliece uz bērnišķīgu uzvedību. Taču tas nenozīmē, ka diena slikta, tā vienkārši ir izdevusies laiski vjetnamiskā garā.
* International Volunteers Day – Starptautiskā brīvprātīgo diena.
Bildē: kopā ar projekta partneri Nicole sacenšamies ar vjetnamiešu brīvprātīgajiem aklajā bungošanā. Mums izdevās labi, jo bijām pirmās, kas trīs reizes uzsita pa bungām, kas iesietas futbola vārtos karājas gaisā.

Nav komentāru: